Körsång

Sjung tillsammans med andra. I MIK får du bekanta dig med musik i olika stilarter allt från klassisk körrepertoar till poprepertoar.

Du sjunger tillsammans med andra i samma ålder. I MIK får du bekanta dig med musik i olika stilarter allt från klassisk körrepertoar till poprepertoar. Vi övar oss att sjunga rent och med bra körtonbildning. Före jul övar vi in ett luciaprogram som framförs på julkonserten. Med jämna mellanrum har vi körläger samt uppträder på konserter och medverkar i större projekt.

Det finns körer både för flickor och pojkar.

Körer och deras övningstider

Sagt om kören Cantarella

Det är roligt för att jag tycker om att sjunga och leka. Julkonserten tycker jag att är jätte fin med lucia och då fick vi vara tärnor till henne. Det var fullt med folk och min familj var där och lyssnade. Jag har lärt mig att sjunga i Cantarella, både högt och lågt och många olika melodier.
 
Jag tycker om att sjunga, ibland kunde vi leka mera. Alla sånger är roliga, men min favorit är ”Bim bim biri”. Jag kan sjunga höga toner bättre än förut.
 
Det är roligt att vara här på övningar och jag tycker att det är roligt att sjunga.
 
Jag tycker om att sjunga och leka och det gör vi här. Min favoritsång är ”Kling, klang i bygget.
 
Man får nya vänner i kören och här är alla vänner. Roligt att sjunga och skoja med nån. Min favoritsång är ”Tutti Frutti”.


- Saga - Leni - Amelie - Fanny - Stefanie -

 

Sagt om kören Cavata

Vi gör roliga grejer och sjunger roliga sånger, sen har vi också kiva tillsammans. Det roligaste jag varit med om var då vi gjorde barnoperan Dumma Kungen, då fick man både sjunga, dansa och skådespela framför en stor publik. Det var mycket övningar, men man lärde sig massor.
Vi har en jättebra ledare Rabbe, han är rolig och lär bra ut sångteknik, som man märker att man har nytta av.

 
I Cavata sjunger många roliga människor, som hjälper om du behöver hjälp. Alla i kören är vänner och det tycker jag om. Man lär sig att sjunga och använda sin röst rätt. Vi sjunger en massa olika sånger. Det roligast jag varit med om var nog barnoperan Dumma Kungen, massor med övningar men blev jättebra. Just nu är mässan vi övar lite långtråkig. Men vi fortsätter med annat sen. Rabbe är en bra och positiv lärare.


- Oscar - Nikolai -

Sagt om kören Canzona

Det är kiva stämning här på övningen. Christel gör på  roliga sätt koreografier och vi får också hitta på rörelser. Alla har blivit kompisar här och är snälla med varandra.
 
Vi leker och sjunger olika slags sånger.
 
Vi gör olika saker, sjunger, dansar och leker. Vi sjunger ren i stämmor och så övar vi till olika konserter. Jag har lärt mig mycket sångteknik, som gör att jag kan sjunga högt och lågt, vi värmer alltid upp oss först innan vi börjar sjunga och det hjälper massor, annars hostar man mera och på det här sättet blir rösten klarare.


- Cassandra - Alexandra - Ellen -

Sagt om kören Cavatina

Cavatina är en ungdomskör för flickor i 12-15 år.
Vi sjunger allt från klassiska sånger, musikaler, pop och gospel. Vi i kören får själv komma med egna sångförslag och påverka vår repertoar.
Vi medverkar även i många större projekt, både inom MIK och utomlands. Jag har själv varit på två körresor, Danmark (2016) och Island (2018).
Cavatina är en mångsidig kör med härliga människor som ger en minnen för livet.

- Stella -