Undervisning endast på distans

17.03.2020 kl. 15:40
MIKs utrymmen är stängda för elever från och med imorgon 18.3 fram till den 13.4.2020.

Hej! 

Så som vi alla vet stänger skolorna imorgon onsdag och MIK erbjuder istället distansundervisning från och med imorgon 18.3, och i många fall redan från idag 17.3. Många lärare har redan varit i kontakt med er och informerat och kommit överens om den här formen av undervisning. MIKs utrymmen är stängda för elever från och med imorgon onsdag fram till den 13 april. Vindängen är ett äldreboende och vi får inte röra oss i övervåningen. 

Läraren kommer i huvudsak vara i kontakt med er via t.ex. Meet, WhatsApp, Messenger, Skype, Zoom eller något annat sätt som ni kommer överens om. Diskutera med er egen lärare om vilket sätt läraren har tänkt sig och om det passar er. 

Distansundervisningen kan även innehålla andra metoder än enbart den via ett videosamtal. Det kan också innehålla att eleven eller föräldern får övningsmaterial eller videon skickat åt sig som läraren kan gå igenom tillsammans med eleven. Även teoriuppgifter kan komma på fråga som kan skickas via e-post. Om inspelningar är möjliga hemma hos er, t.ex. med hjälp av en mobiltelefon, är det säker till stor nytta i undervisningen. 

Undervisningen blir säkert mer diversifierad men det viktiga är att vi upprätthåller kontakten med eleverna så att de kan fortsätta sin hobby även om skolorna är stängda. Läraren ger eleverna relevant material att jobba med och ni kan ha normala veckovisa träffar på distans med läraren. 

Jag hoppas ni alla har förståelse med de här arrangemangen och vi gör alla vårt bästa för att undervisningen ska fortgå på bästa möjliga sätt. 

Med vänlig hälsning 

Patrik Smulter

rektor