Violin och Altviolin

klassisk undervisning och suzukiundervisning

Den vackra violinen har kallats för instrumentens drottning. Dess utformning ger oändliga uttrycksmöjligheter och man kan säga att man kan talar och sjunger med violinens toner. Du kan genast från början spela tillsammans med andra, och efter en kort tids studier kan du börja spela i orkester. På violinen kan du spela väldigt höga och ljusa toner. Därför spelar violinen ofta melodin i orkestern. Men man kan även skapa dramatiska, mörka förtrollande toner som går rakt in i hjärtat.

Violinens storebror heter altviolin och låter lite lägre än violinen. För att lära sig spela är det viktigt att öva ofta, men i korta pass.

Suzuki-violin

För de allra minsta kan man lära sig spela med suzukimetoden. Suzukimetoden är en undervisningsmetod där man lär sig att spela på samma sätt som att prata: genom att lyssna och härma. Man börjar spela redan vid 4–6-års ålder och i början lär man sig allting på gehör. Föräldrarnas insats spelar en viktig roll i suzuki-spelandet. Både övningen hemma och violinlektionen med läraren är aktiviteter där både barn och föräldrar deltar. I början har barnet två korta enskilda lektioner per vecka samt en grupplektion ungefär varannan vecka.
Läs mer om suzukiundervisningen i MIK

Det finns möjlighet att låna instrument från MIK.
Läs mer om avgiften

Skötselråd:

Tvätta händerna innan du spelar. Lämna inte instrumentet i bilen på vintern då det inte tål kylan och inte heller på sommaren då det är för varmt för det. Lämna inte heller violinen nära värmebatterier p g a värmen. Rengör violinen med en torr trasa, använd inga vätskor.

 

<< FÖREGÅENDE

alla instrument