Elevinfo januari 2024

Bästa elever och MIK-familjer, god fortsättning på år 2024!

Undervisningen börjar

Undervisningen startar från och med måndagen den 8 januari 2024. Vi önskar er alla varmt välkomna tillbaka efter jullovet! 

Undervisningen fortsätter normalt ända fram till sportlovet, vecka 8, då vi har paus i undervisningen. 

Lediga platser i musikleken finns i dessa grupper:

Födda 11/2022–3/2023 (med vuxen): Mattby, onsdag kl. 12.30–13.15

Födda 2017–2018: Esbo centrum, torsdag kl. 17.45–18.30

Platser kan finnas även i andra grupper. Se alla grupper här.
Välkomna med! Anmälningar tas emot av kansliet@kungsvagen.fi

Musikkännedom från januari

Det börjar en ny kurs i musikkännedom i januari som hålls i Stockhuset i Mattby på onsdagar kl. 18.15 - 19.45. Lärare är Mathias Waenerberg. Kursen pågår endast under vårterminen. Det här är en obligatorisk kurs för att få betyg från grundnivån. Anmälningar tas emot av kansliet@kungsvagen.fi

Blåståget

Nu har det blivit lediga platser i BLÅSTÅGET för 6 - 7-åringar. Gillar ditt barn att blåsa såpbubblor, vissla, pyssla, sjunga och röra på sig? Då är vår nya satsning BLÅSTÅGET perfekt för ditt barn.

Blåståget pågår torsdagar kl. 13.30-14.15 i Vindängen, med Jacintha Damström och Topias Tikkanen som lärare. 

I Blåståget bekantar vi oss med de olika blåsinstrumenten och slagverken genom lek, pyssel, sång och rörelse. Barnet anmäls inte till något specifikt instrument utan får under läsåret i lugn och ro prova sig fram till det blåsinstrument eller slagverk som känns rätt. 

Jubileumsår

Musikinstitutet Kungsvägen grundades som Esbobygdens musikskola år 1974. Därmed firar MIK 50 år av verksamhet under år 2024. Under alla dessa år har musikinstitutet skött den svenskspråkiga musikundervisningen i Esbo. MIK är idag en etablerad och stark aktör inom den grundläggande konstundervisningen i Esbo och det största svenskspråkiga musikinstitutet i Finland. 

Under jubileumsåret har MIK valt att hedra och uppmärksamma barnen, de unga och kanske barnsligheten i oss alla. Idag kan vi inte satsa för mycket på våra barn och ungas välmående och möjligheter att utvecklas. 

Under jubileumsåret 2024 kommer MIK att ha flera olika satsningar på barnmusik i nya tappningar. 

Vi kommer att öva och framföra musik vi alla känner till, men i en ny skrud. Jubileumskonserten i maj 2024 kommer att innehålla mycket barnmusik av olika slag, med många medverkande i olika genrer. Även skördefesten i oktober kommer att ha barnmusik som tema, men mer fokus kring folkmusiken och musikleken

Följ med oss under det spännande och händelserika året då MIK fyller 50 år!

Mejladresser och hemsidan

Kom ihåg att meddela MIKs kansli om ni byter mejladress så att vi har uppdaterade kontaktuppgifter till er hela tiden. 

Via MIKs hemsida får ni också info om de olika konserterna och evenemangen som är på gång. Info om evenemangen får ni naturligtvis också via t.ex. instagram eller facebook. Gå gärna in där och ”gilla” MIK. 


Vi önskar er alla en riktigt fin start på år 2024!

Musikinstitutet Kungsvägen